Både konfetti, pyro og hoppende artister sørget for god stemning i gymsalen, og verken de på scenen eller i publikum holdt begeistringen tilbake.
– Det var veldig gøy og en knallbra pause fra skoletimene, sier elev ved Askim videregående, Sigrid Anette Krogdahl Hågensen.
Mobiliserte hele skolen til å gå fra 4. til 1. plass
Lenge lå Askim VGS på en fjerde plass, men det var en posisjon de på ingen måte hadde tenkt til å ende opp på. Elevene bestemte seg for å ta grep, og jungeltelegrafen gikk som ild i tørt gress:
– Vi mobiliserte en gruppe som gikk rundt til alle klassene og snakket med elevene. Da klarte vi å rykke fra fjerde til første plass på halvannen dag. Hele konkurransen ble kulere og flere og flere ble ivrige på å løse oppdrag og sanke poeng, sier elev ved Askim videregående skole, Sebastian Moss.
Staysman og Lazz er på ingen måte bare rølpete
– Vi har et veldig rølpete uttrykk utad og da er det ålreit å kunne stille opp på noe som er litt viktigere enn rølp og fyll. Det er fint for oss å kunne være med å skape et budskap til ungdommen, sier vokalist i Staysman og Lazz, Stian Torbjørnsen.
Det var ingen tvil om at Staysman og Lazz holdt konsert på et tidspunkt litt utenom det vanlige, men dette gjorde ingen forskjell på gleden over å stå på scenen. Konserten gikk av stabelen klokka 14 og var selvfølgelig helt rusfritt, og radarparet bydde opp til allsang og jubalong fra begynnelse til slutt.
Elevene har blitt mer bevisst på trafikksikkerhet
Elevene løste syv oppdrag fordelt på tre uker. De fikk helt klart merke at jo flere på skolen som gjennomførte oppgavene, jo flere poeng fikk skolen.
Fart og oppmerksomhet var temaene i konkurransen, og elevene ble utfordret med quiz og andre typer oppgaver som dreier seg om dette.
– Man blir mer bevisst på det som skjer i trafikken etter å ha vært med på #Erdusikker, sier elev ved Askim videregående skole, Maria Bjørklund.
En av konkurransen grunnpilarer har vært å få ungdommen til å spre budskapet om konkurransen og trafikksikkerhet seg imellom. Det bygger på at individet er en del av samfunnet og at vi lærer gjennom språklig, sosial og kulturell samhandling med andre. Ungdommen får muligheten til å være rollemodeller for hverandre og det sin tur kan dette føre til gode valg og handlinger i trafikken.