– Undersøkelser av beltebruk i 2014 viste nedslående resultater. Det måtte gjøres noe for å få opp bruken og det var slik ideen om Beltehelter vokste frem, sier distriktsleder i Trygg Trafikk, Anne Marit Jordheim.

I 2014 var det kun 35 prosent av skolebarna som brukte belte på skolebussen. Mens det i 2017 var 83 prosent.

– Vi ser at det nytter å ha fokus på setebelte i buss, for det er stadig flere skolebarn som bruker setebelte når de tar buss. Undersøkelser viser at det har vært en økning fra 2014 – 2017 som er svært positiv, og vi gjentar derfor suksessoppskriften med belteheltene, sier Olav Skinnes (Senterpartiet), leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Vi trenger alle noen superhelter – også i trafikken

Belteheltene møter elevene møter på skolebussen. Det er et kort stunt der superheltene kommer inn og snakker om viktigheten av beltebruk. I tillegg deler de ut buff og refleks.

– Vi vil at det skal vekke litt oppsikt og interesse hos de yngste elevene, så derfor valgte vi å gå for ideen med superhelter – beltehelter. Vi trenger alle noen å se opp til, og det gjelder også for hvordan vi velger å handle og oppføre oss i trafikken, sier Jordheim.

Se film om belteheltene her!

Det var  hele 30 skoler som fikk besøk av belteheltene denne høsten. Her ser du oversikt over hvilke skoler som fikk besøk.

Dette gir oss mulighet til å snakke om trafikksikkerhet

Selv om kampanjen skjer utenom skoletiden, har det gitt noen positive effekter på skolen også.

– Vi får svært positive tilbakemeldinger. Kampanjen gir lærerne en god anledning til å ta opp trafikksikkerhet og beltebruk i undervisningen. Disse samtalene i klasserommet er med på å forsterke budskapet, sier Anne Marit Jordheim.

Belteheltene er en kampanje der Buskerud fylkeskommune samarbeider med Brakar, Vy, Norgesbuss og Trygg Trafikk.

I uke 39 gikk ferden for belteheltene videre til Akershus.

Steng